Søk i denne bloggen

torsdag 14. juni 2012

Grillet scampi med søt rissalat

Fisk og frukt er en uslåelig kombinasjon, og denne gangen har jeg kombinert scampi med ananas i en rissalat. Bare en av våre tre små troll liker reker, så de andre to fikk fiskepinner til den samme rissalaten. Nam nam! Alt gled ned på høykant. Det gleder en matglad mammas hjerte B-)


Man trenger til 4 personer:
500 g rå scampi
1 chili
ca 1 dl nøytral olje
1 ss fersk presset sitronsaft
1 kinensisk hvitløk (en slik som ikke er inndelt i flere fedd), eller 4 fedd vanlig  hvitløk
400 g jasminris
1 fersk ananas
1 rød paprika
4 stilker vårløk
noen soltørkede tomater
noen grønne oliven
ca 100 g fetaost
svart pepper og maldonsalt

Finahkk chili og knus hvitløk. Bland med sitronsaft og olje. Scampi tres på grillspyd og legges utover et fat. Hell over chili- og hvitløksmarinade. La marinere 1/2-2 timer. Hvis ikke oljen dekker alt bør spydene snus regelmessig. Bruk eventuelt en plastpose.

Kok ris i godt saltet vann. Når den er ferdig avkjøles den tildekket av et fuktig håndkle. Skjær ananas og paprika i små biter og vårløk i ringer. Fres på sterk varme i en stekepanne til alt har fått en gylden stekeskorpe. Blandes med den lune risen. Bland også i soltørkede tomater, oliven og fetaterninger, gjerne fra olje slik at man får litt olje i risen også. Krydre med nykvernet, svart pepper og maldonsalt.

Scampi grilles på begge sider på middels varme. Bruk gjerne marinaden til pensling. De er klare med en gang de har skiftet farge til rosa. Da er de krispi og nydelige. Strø på maldonsalt og server med rissalat. Et herlig måltid på en varm sommerdag!

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar