Søk i denne bloggen

lørdag 16. juni 2012

Fløteis med brunt sukker og rabarbra

Rabarbrasesongen er ennå ikke over, og jeg skal høste siste rest i løpet av helgen. Men nå må vi forte oss å lage mye godt av fersk rabarbra. Resten av sommeren og høsten brukes det som finnes i fryseren. Rabarbrakompott blandet i fløteis er en nydelig dessert. Bruker man brunt sukker i isen får man en god karamellaktig smak som passer godt til syrlig rabarbra. Den får også en brun og gylden farge på isen.


Rabarbrakompott:
Ca 400 g rabarbra
Ca 200 g sukker

Vask rabarbra og skjær i ca centimeterstore skiver. Kok opp sammen med sukker og en skvett vann i bunnen av pannen. Kok til rabarbraen er mør, sukkeret har kokt inn og kompotten har tyknet.
Fløteis med brunt sukker:
6 dl matfløte
6 eggeplommer
150 g brunt sukker
1 vaniljestang

Skjær vaniljestangen i to på langs og skrap utav frøene. Ha frøene i matfløten sammen med vaniljestangen, og varm opp til det nesten koker. Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Hell den varme fløten i en tynn stråle over eggedosisen mens man rører hele tiden. Ha alt tilbake i pannen og varm forsiktig opp til det tykner. Rør hele tiden, og pass på at det ikke klumper seg. Sil av vaniljestengene og avkjøl isblandingen. Den bør minst stå 6 timer, og helst et døgn før man fryser den.


Hell blandingen i en ismaskin eller sett i fryseren. Har man ikke ismaskin bør man røre i isen hver halvtime så lenge det er mulig. Dette for å unngå krystaller i isen. Når isen har konsistens som softis marmoreres rabarbrakompott i fløteisen. Sett i fryseren og la stivne.

Så kan sommeren begynne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar