Søk i denne bloggen

mandag 4. juni 2012

Jeg vant!

Jeg svever litt ennå. Dette er noe av det aller beste jeg har vært med på, og jeg får faktisk gjøre det en gang til: i finalen under Gladmatfestivalen i Stavanger. Jeg vant regionsfinalen for Årets Hjemmekokk 2012! Helt fantastisk. Ikke bare at jeg vant, men hele opplevelsen med arrangementet rundt, og alt vi fikk være med på både fredags- og lørdags kvelden.

Fredag ble det arrangert rundtur til forskjellige lokale matprodusenter på Jæren der alle vi fire deltagerne ble invitert med. De tre andre var Ruth Helen Eriksen, Rune Gjertsen og Jim Jacobsen. Primus Motor for konkurransen og organisasjonen Hjemmekokkene (de glade amatørers hjemmekokkforbund) er Arve Serigstad, og det var han som hadde stelt i stand det flotte opplegget for oss. Jeg hadde dessverre ikke mulighet til å være med på rundturen, men møtte de andre om ettermiddagen. Selve konkurransen ble avholdt under Jærdagen på Bryne, og i forbindelse med det arrangementet fikk vi være med på ølsmaking med fingermat fra lokale produsenter. Kjempegodt øl og veldig god mat. Kreolske kjøttboller og lammepølser med agurkskudd var blant favorittene av de ca 10 forskjellige smårettene vi fikk smake. Og så selvfølgelig konfekten fra Egersund.

Jeg ble faktisk møtt med konfekt i gave fra en av deltagerne. Rune har eget konfekteri og lager mye håndlaget sjokolade. Bare se på bloggen hans: http://konfekteriet.matprat.no I "velkomstgave" fikk vi alle fem biter konfekt, en utrolig flott velkomst som gjenspeiler hele atmosfæren blant oss deltagere. Mye hjelpsomhet og positivitet. Rune ordnet med egg til meg (siden det ikke er så greit å fly med), Ruth skaffe hvetemel og jeg er glad for også å kunne bidra med hvitløk og aluminiumsfolie underveis i konkurransen.


Konkurransen fant sted utendørs på fire mobile kjøkkenstasjoner. Da er det ikke utstyr og tørrvarer tilgjengelig noe sted og man er avhengig å ha husket på å ta med alt på forhånd. Dommerne, Heidi Netland Berge og Anders Hellegard, var også utrolig hjelpsomme underveis og skaffet det som vi plutselig innså at manglet. Lise Finckenhagen skulle også være dommer, men ble dessverre offer for flyplasstreiken, og nådde det ikke.


Jeg var utrolig nervøs før vi startet, men da jeg endelig kom i gang følte jeg at jeg hadde roen. Jeg hadde øvd en del på forhånd, og tenkt gjennom hvor jeg måtte ta meg tid og ikke stresse. Lettere panikk fikk jeg selvfølgelig da jeg etter en god stund fant ut at grønnsakene i ovnen fremdeles var råe, ja faktisk kalde. Ovnen jeg brukte hadde bare overvarme og ingen undervarme. Ikke bra når jeg hadde to ting i ovnen samtidig. Var allikevel svært heldig å få hjelp av Erik Topnes Sætre, som serverte det vi lagde, og ikke minst lagde en flott forrett til gjestene som fikk smake maten vår. Jeg er heldig og har fått oppskriften av Erik, og den skal prøves i helgen :-) Erik fant en ovn som virket og fikk den varm.


Så grønnsakene ble ferdige til slutt. Kjøttet ble perfekt stekt, sausen ble god og siden jeg var siste mann ut fikk jeg også litt ekstra tid på å legge opp. Flaks! Gitteret rundt eplene ble sprøtt og zabaglionesausen god. Du kan lese mer om det jeg lagde her: http://frasjeltilmage.blogspot.no/2012/05/jeg-vil-bli-arets-hjemmekokk-2012.html Jeg var i det store og hele kjempefornøyd, og det var heldigvis dommerne også. Allikevel kom det som en stor overraskelse at jeg vant. Jeg så jo de flotte rettene som ble presentert dommerne før meg. Jeg har fått alle oppskriftene, og gleder meg til å prøve dem. 


Her er premiene jeg fikk: et kjempefint Figgjo-fat, og en tykk kokebok (som skal leses fra perm til perm), pluss blomster og ikke minst: en finaleplass!!

Lørdagskvelden fikk vi være med på Den Hemmelige Hagefesten i Stavanger. Den er nok ganske hemmelig, for jeg hadde ikke hørt om den før. Fikk hilse på mange hyggelige mennesker, og til og med et par kjendiser. Høydepunktet var naturligvis å få hilse Trond Moi, som stod for maten. Veldig hyggelig. Temaet for kvelden var italiensk antipasti, bacalao og litt grillmat. Jeg kjenner ennå smaket av pasta med tunfisk og en nydelig persillepesto.


Kvelden ble lang og med litt for mye champagne og rødvin, og litt for lite vann. Vi avsluttet på Alf & Werner i Stavanger der vår medkonkurrent Jim underhold med god musikk. Veldig glad for å få oppleve det også.


Mottakelsen hjemme var også upåklagelig. Se hva mine søte små hadde laget (med litt hjelp fra pappa, da):

Jeg vil gjerne takke for et flott arrangement og en flott helg, og ikke minst for å ha truffet noen varme, inkluderende og virkelig festlige mennesker. Håper vi treffes igjen under Gladmatfestivalen 28. juli. Frem til det blir det med øvning og finpussing og smaking. Gøy det óg!


PS. Tusen takk også til fetter Kjetil som kom og så på, og som kjørte meg til hotellet. Rune var også grei å kjøre på meg!!


http://hjemmekokkene.no/katrine-vant-i-vest4 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye!!! Hørest ut som en hærlig tid du har vært igjennom, og så vunnet!! ARTI!! :)
  Har du prøvd ramsløkpesto? anbefales!!
  Glad uke ønskes Deg!!
  Mvh Ann Kristin :)

  SvarSlett
 2. TUSEN TAKK! Ikke prøvd ramsløkpesto, men det frister!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Blogging er gøy ;) lagt ut et ramsløkpesto innlegg, så får du ekspirimentere :D

   Slett
 3. Fantastisk Katrine, gratulerer så masse. Tenke seg til at jeg kjenner en av Norges beste hjemmekokker. :)

  Klem

  SvarSlett