Søk i denne bloggen

søndag 6. mai 2012

Innbakt laks med pesto

Innbakt laks med pesto er et kjempegodt måltid som er enkelt å tilberede. I en travel hverdag kan man kjøpe ferdig paideig, og ha middagen klar på 30 min. Man kan også lage deigen kvelden i forveien, og så er det bare å kjevle ut før steking. Oppfordrer til å lage pestoen selv, og ikke kjøpe på glass. Hjemmelaget er utrolig mye bedre, og det tar ikke lang tid.

Paideig til 6 porsjoner:
300 g hvetemel
150 g kaldt smør
1 liten ts salt
ca 4 ss isvann

Smør, mel og salt smuldres sammen med fingertuppene, eller kjøres i en kjøkkenmaskin med kniven. Ha i isvann og bland fort sammen. Ikke jobb for mye med deigen. Pakk i plastfolie og legg kaldt minimum i 30 min, og gjerne natten over.


Oppskrift på en god pesto finnes her: http://frasjeltilmage.blogspot.com/2011/04/hjort-med-bakte-grnnsaker-pesto-og.html Man trenger 2 ss pesto per porsjon. I tillegg trenger man:

laksefileter på ca 200 g hver
revet parmesan
egg til å pensle


Når paideigen har hvilt kjevles den ut. Skjær passende firkanter til å pakke laksefiletene inn i. Smør en ss pesto på bunnen. Legg på laks, og smør en ss pesto på fisken. Dryss på ca 1 ss revet parmesan. Legg andre halvdel av paideigen over. Pensle med vann langs kantene for å lime sammen. Stikk med en gaffel i toppen av pakken, og pensle med vispet egg. Stek pakkene i forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 min.
Ved siden av pakkene er det kjempegodt med asparges og mandelpoteter vendt i krydderolje.
2 kommentarer:

  1. Dette ser kjempedeilig ut! Spørs om jeg må prøve dette i glutenfri variant ja.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kjekt :-) Takk for besøket.

      Slett