Søk i denne bloggen

tirsdag 22. mai 2012

Rustikke nøttebagetter


Mai er herlig med mange fridager. Da er det kjekt å bake ferske bagetter til lunsj! Disse har en kjempegod nøttesmak. Jeg liker aller best hasselnøtter i brødbakst, men andre nøtter kan også benyttes. Litt sesamolje i deigen fremhever den gode nøttesmaken.


Til 8 små eller 4 store bagetter:
200 g nøtter
1/2 pakke gjær
6 dl vann
1 1/2 ts salt
1 ss flytende honning
1 ts sesamolje
12 dl hvetemel + 1-2 til utbaking

Hasselnøtter ristes i en tørr stekepanne, og gnis deretter mot hverandre i et håndkle for å fjerne skallet. Grovknus nøttene i en morter eller med et kjevle i en plastpose.

Varm opp vannet til ca 37 grader. Rør ut gjæren i ca halvparten av vannet. Bland mel med nøtter, salt, honning og olje, og tilsett deretter gjæren og resten av vannet. Kna deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Den skal være ganske klissete. La deigen heve i ca 1 time.



Del deigen i 4 eller 8 emner. Bak hvert emne ut med litt mel på utsiden. La etterheve mens ovnen forvarmes. Stekes på 225-250 grader i 15-20 min.


Perfekte bagetter til ost og syltetøy.



Kilde: Tara Smak nr 3 2012

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar