Søk i denne bloggen

onsdag 9. mai 2012

Bringebærmuffins

Nydelige friske muffins som tar seg flott ut på festbordet. Baker kaker som det spruter for tiden. 2 konfirmasjoner, 2 bursdager, 17. mai og mer. Elsker mai måned :-) Kakemåned!


Til 24 muffins:
100 g romtemperert smør
4 dl sukker
2 store egg, tempererte
1 ts vaniljesukker eller frøene fra 1/2 vaniljestang
3,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 dl rømme
100 g bringebær
1 ss sukker
1 ts tykk balsamico (valgfritt)

Topping:
100 g romtemperert smør
170 g kremost naturell
1/2 l melis
1 ts vaniljesukker
Friske bringebær til pynt

Lag først bringebærsaus slik at den er klar. Man kan gjerne bruke frosne bær til sausen, med de må tines først. Kjør bær, 1 ss sukker og balsamico i en blender til saus. Ha sausen gjennom en sikt for å fjerne alle kjernene. Sett til side.


Til muffinsene røres smør og sukker hvitt. Ha så i ett egg om gangen, og pisk eller rør godt mellom hvert egg. Ha til slutt i det tørre vekselvis med rømmen. Rør til man har en jevn røre. Ha så i bringebærsaus og rør til den er marmorert inn i røren. Trenger ikke være helt blandet. Fyll muffinsformer 3/4 opp og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 12 min. La avkjøle på rist.

Muffinsene må være helt avkjølte før man har på topping. Rør sammen ost og smør til en myk, luftig masse. Ha i melis og vaniljesukker, litt om gangen. Rør til silkemyk krem. Sprøyt på muffinsene og pynt med bringebær på toppen. Jeg hadde denne gangen også litt strø bare langs kanten på muffinsene. Ble det ikke flott?

  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar