Søk i denne bloggen

tirsdag 12. juli 2011

Nanbrød med fyll

Nanbrød er himmelsk når det er hjemmelaget. Silkemykt og luftig. Godt i seg selv, og enda bedre med fyll. Man kan fylle det meste i et nanbrød, og jeg valgte denne gangen nøtter og tørket frukt. Brødet er godt som et lite måltid i seg selv, som tilbehør til for eksemel kalkun eller svinefilet, eller som en del av en dessert. Burde hett nambrød!


En gang jeg ikke orket kjevle ut flere ganger stekte jeg deigen som et lite brød. Utrolig saftig og godt!

Til ca 10 fylte brød eller 20 nanbrød naturell
1 pk tørrgjær
4 ss lunken melk
2 ss sukker
450 g hvetemel
1 ss bakepulver
1/2 ss salt
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl yoghurt naturell eller med kokos
1 vispet egg
2 ss smeltet smør

Fyll:
50 g mandler
50 g valnøtter
50 g pinjekjerner
50 g cashewnøtter
100 g tørkede fiken
100 g tørkede aprikoser
100 g svisker

Smør til fyll og pensling
Sesamfrø

Alle varer bør ha romtemperatur før de brukes i gjærblandingen. Gjær, sukker og lunken melk blandes i en bolle. Bland sammen mel, bakepulver og salt, og hell i gjærblandingen. Bland sammen resten av ingrediensene og kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 5 min. Deigen er ganske klissete så hvis man skal jobbe med den med hendene bør man bruke litt mindre melk.

Mens deigen hever lages fyllet. Nøtter finmales først i en kjøkkenmaksin, og så har man i fruktene. La kjøre til en jevn, seig masse.


La deigen heve til dobbel størrelse, og kjevl ut til noen millimeter tykkelse. Skjær ut enten en stor eller to små sirkler etter et fat eller en asjett. Smør et lag smør på ene sirkelen eller halvdelen, og legg på fyll. Dekk over og knip igjen kantene. Legg på bakeplate med papir. Stikk hull i toppen av brøene med en gaffel, og pensle med smeltet smør. Strø på sesamfrø.

På nanbrød naturell er det godt med frisk koriander eller løkfrø på toppen, eller å pensle på hvitløkssmør. Stek i forvarmet ovn på 225 grader i 10-15 min.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar