Søk i denne bloggen

onsdag 13. juli 2011

Parmesan- og fruktsalat

Fikk servert en lignende salat hos min venninne Yvonne for en stund siden. Husker ikke nøyaktig hva hun hadde i, og har siden funnet min måte å tilberede den på. Utrolig god til både grillmat om sommeren og julemat om vinteren. Det som gjør at denne salaten er perfekt er at den inneholder alle de fire smakene: eplene er syrlige, pæren er søt, osten er salt og nøttene bitre.

Som tilbehør til 4 personer:
1 liten sellerirot
2 grønne epler (Granny Smith)
2-3 pærer
150 g parmesanost
75 g valnøtter
en håndfull finhakket purre
Extra virgin olivenolje

Kok sellerirot i lettsaltet vann. Avkjøl og skjær i terninger. Epler, pærer og parmesan skjæres i terninger. Valnøttene grovhakkes og blandes i. Bland så i finhakket purre. Jeg bruker den inneste centimeteren av det grønne på purren. Hell over litt ekstra god olivenolje og bland alt godt sammen. La gjerne stå en stund før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar