Søk i denne bloggen

søndag 29. desember 2013

Parmesankjeks med valmuefrø

Disse parmesankjeksene er enkle å lage og en deilig rett til tapas eller fingermat , til ostefatet, på koldtbordet eller som tilbehør til middagen. Vi spiste dem til lapskaus, og det passet veldig godt. Kan gjerne lages sammen med barna og spises som et alternativ til alt det søte vi får i oss julehelgen og nå i romjulen.

Til ca 20 kjeks:
100 g hvetemel
En klype kajennepepper
100 g kaldt smør
75 g revet parmesanost
1 eggeplomme
1 ts olivenolje

Til pensling:
1 eggeplomme og en skvett melk
Valmuefrø


Bland sammen mel, kajennepepper og smør som er skåret i terninger. Bruk enten fingertuppene eller en kjøkkenmaskin. Bland så i parmesanen, og til slutt eggeplommen og olivenoljen. Bland sammen til alt er blandet, men ikke mer. Pakk deigen til en ball, og pakk ballen i plastfolie. Legg i kjøleskapet i 30 minutter.


Forvarm steikeovnen til 170 grader. Kjevle deigen med litt mel til den er ca 5 mm tykk. Stikk ut rundinger med et glass eller lignende. Legg dem på en smurt stekeplate eller bruk bakepapir. Visp sammen eggeplommen og en skvett med melk, og pensle rundingene med dette. Strø valmuefrø på toppen. Stek kjeksene i 20-25 minutter til de er gylne. La avkjøle litt på stekeplaten før kjeksene flyttes over på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar