Søk i denne bloggen

lørdag 4. januar 2014

Røkelaks med mangosalat og sprøtt brød

Godt nyttår!

Julen er over, og vi har startet på et nytt år. Jeg har hatt en deilig og lang juleferie med ingen forpliktelser, bare hjemmekos og mye matlaging. Det blir unektelig mye mat og mye fet mat i julen, og dessverre ikke så mye fisk. Det ordner vi på nå. Har lyst på fisk hele tiden. Denne retten er lett å spise og enkel å lage. Sunn og god og perfekt til nyttårsforsettene.

Til 2 personer:
Ca 200 røkelaks
Salt soyasaus
Noen klyper sesamfrø

1 mango
1/4 rødløk
1/2 rød chili eller 1 ts chilisaus
saften av 1/2 sitron
fersk persille

2 tynne skiver grovt rugbrød eller to hjemmelagde knekkebrød
olje til steking av skiver
Havsalt

Begynn med mangosalaten. Skjær mango i terninger og finhakk rødløk. Brukes fersk chili skal den også finhakkes. Bland mango, rødløk og chili og ha over saften av 1/2 sitron. Dryss over finhakket persille og vendt bland godt.

Skjær tynne skiver av rugbrødet og stek dem sprøe i litt nøytral olje (kan også stekes i smør, gir en deilig smak, men har lav sunnhetsfaktor). Dryss over en liten klype havsalt hvis skivene stekes i olje. Eventuelt brukes hjemmelagde knekkebrød akkurat slik som de er.


Tynne skiver laks legges på en tallerken. Hell over noen få dråper salt soyasaus, og dryss over sesamfrø. Server med mangosalat og sprøtt brød. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar