Søk i denne bloggen

mandag 11. november 2013

Sjokoladekake med bringebærgelé


Til denne kaken kan man bruke hvilken som helst sjokoladekakebunn. Velg din egen favoritt. En god oppskrift på sjokoladekake finnes her: http://frasjeltilmage.blogspot.no/2011/03/prinsessekake.html

Kaken er også perfekt til å bli kvitt rester eller avskjær av kakebunn og sjokoladekrem. I stedet for å lage cakepops lagde jeg denne gangen heller en hel kakebunn av restene. Avskjær fra sjokoladekake ble smuldret opp og blandet godt med rester av romtemperert sjokoladekrem. Dette ble trykket jevnt utover i en springform og satt til avkjøling. Pass på å dekke godt ut i kantene. Etter et par timer i kjøleskapet toppet jeg kaken med et lag bringebærgelé:

500 g bringebær
saften av 1 sitron
100-200 g sukker, etter smak
1 ts kremet balsamico
ca 5 plater gelatin


Kjør bringebær og 100 g sukker med balsamico i en hurtigmikser. Ha gjennom en sil for å få bort frøene. Ha resten i en kjele og kok opp sammen med sitronsaft. Smak til om man ønsker mer sukker. Mål opp mengden væske. Til ½ liter væske legges 5 plater gelatin i bløt i kaldt vann. Juster antall gelatinplater etter hvor mye væske man har. Etter 5 minutter i kaldt vann has gelatinplatene i den varme bringebærsaften. Rør godt til alt er oppløst. Avkjøl til romtemperatur og hell over sjokoladebunnen. Avkjøl over natten. Ta ut av formen, og pynt kaken med friske bringebær eller sjokoladepynt.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar