Søk i denne bloggen

lørdag 30. november 2013

En himmelriks munnfull

En himmelriks munnfull er en familiens ufravikelige juledessert. Som med pinnekjøtt er det denne vi spiser både julaften og nyttårsaften, og har gjort det i alle år. Jeg kan ikke huske å få servert noen annen dessert, og er veldig glad i den. Vi hadde ikke laget den igjen år etter år etter år hvis ikke det hadde vært fordi den er så fantastisk god. Jeg insisterte til og med på å servere denne desserten i min konfirmasjon.

Desserten heter også sherryfromasj, og er en nostalgisk, gammeldags dessert. Fromasjen lages med en god skvett søt sherry, og blandes med hakket sjokolade, hakkede mandler og coctailbær. Coctailbærene forsterker den gode mandelsmaken og gir frisk farge til fromasjen. Fromasjen smaker nydelig med kransekake ved siden av!

Til 6 porsjoner:
3 dl kremfløte
2 egg
100 g sukker
1 dl sherry
25 g mandler
25 g kokesjokolade
25 g coctailbær
5 plater gelatin

·         Hakk mandler, sjokolade og coctailbær.
·         Gelatinplatene legges i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter.
·         Pisk kremfløte.
·         Skill eggene og pisk eggeplommer og sukker til lys og luftig eggedosis.
·         Bland sherry sammen med eggedosisen.
·         Stivpisk eggehvitene (husk å bruke helt rene visper og ren bolle).
·         Smelt gelatinen i en spiseskje kokende vann eller i mikrobølgeoven.
·         Den smeltede gelatinen bør ikke ha mer enn 40 grader når den brukes. Hell gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen mens man rører hele tiden.
·         Ha i hakkede mandler, sjokolade og coctailbær.
·         Bland forsiktig i krem og eggehviter.
·         Ha fromasjen i skåler og sett kaldt natten over.
·         Pynt med mer hakkede mandler, sjokolade og coctailbær på toppen.
·         La desserten få romtemperatur før den serveres.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar