Søk i denne bloggen

torsdag 1. november 2012

Spøkelser og gresskarsuppe med edderkopper


I går feiret vi Halloween. Småtrollene er blitt 6 og 3 1/2 år, og kan sette pris på en artig kveld midt i uken. Vi valgte å holde oss innendørs og heller fokusere på dem som kom Halloween-bukker til oss i stedet for å gå ut og samle snop selv. Vi spiste gresskarsuppe med edderkopper til middag, og spøkelser til dessert. Vi hadde pyntet med gresskarlykter og spindelvev. Midt i lekseøkten måtte vi springe og skremme dem som ringte på døren, og til barne-TV ble det Halloween-snop. En kjekk kveld!!

Både til suppen og spøkelsene har jeg blitt inspirert gjennom Matbloggsentralen. Sjekk disse innleggene: http://www.matbloggsentralen.com/2012/10/skrekkelig-mat-til-halloween.html
http://www.matbloggsentralen.com/2012/10/suppe-inspirasjon.html


Oppskrift på gresskarsuppe med smak av Thailand fant jeg her: http://vegetarbloggen.com/2011/09/21/gresskarsuppe-med-smak-av-thailand/
Edderkoppene kom vi på selv. Lag små kjøttboller og stikk fire spagetti inn i hver. Kok kjøttbollene for seg og legg i suppen ved servering.
Spøkelsene ble laget av marengs med litt vaniljeekstrakt i. Man trenger:
2 eggehviter
1/4 ts kremortartarium (fåes på apotek eller bakebutikker på internett)
knivsodd salt
1 dl sukker
1/2 ts vaniljeekstrakt

Pisk eggehvitene med kremortartarium og salt på middels styrke til det begynner å danne seg myke topper. Øk styrken og ha i litt og litt sukker. Pisk til eggehviten er helt stiv (når man kan snu bollen opp ned). Bland i vaniljeekstrakt.

Sprøyt spøkelser på bakepapir. Stek i ovn på 100 grader i ca 2 timer. Avkjøl

Bland sitronsaft og melis med svart konditorfarge, og sprøyt på øyne og munn.
Årets to lykter


Slipp oss ut!! Vi vil ikke i boks!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar