Søk i denne bloggen

onsdag 7. november 2012

Scones med sitron og valmuefrø

Scones er en lettvint favoritt når man får gjester. Har man basisvarer som smør, sukker og hvetemel tilgjengelig da kan man alltid lage scones. Helt naturell eller med de tilsetningene man ønsker. Sitron og valmuefrø passer godt sammen, og gjorde seg veldig godt i myke, deilige scones.


Til ca 16 scones:
250 g sukker
Gjorde det enkelt og smurte deigen ut i en langpanne
400 g smør
2 sitroner
4 dl melk
750 g hvetemel
50 g bakepulver
1 dl valmuefrø + til å strø på toppen

Bruk romtempererte råvarer. Skrubb sitronene godt i varmt vann. Riv av det ytterste gule av skallet, og press saften. Bland sammen smør, sukker og sitronsaft. Ha i mel og bakepulver, og tilsett melk til du har en jevn deig. Bland til slutt forsiktig i skallet av sitronene og valmuefrøene. Hvis deigen er fast kan man ha i mer melk.

Del deigen i fire deler, og form hver del til en rund, høy kake på bakepapir. Del så hver av kakene i fire. Eventuelt smører du deigen utover en langpanne og deler i firkanter. Pensle med melk og strø valmuefrø på toppen. Stek scones på 220 grader i ca 15 min. Skjær sconesene på nytt med en gang de kommer ut av ovnen. Avkjøl på rist.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar