Søk i denne bloggen

mandag 5. november 2012

Prinsesseborg og fotballbane

En stor bursdagshelg er over. Tvillingene fylte 6 år på fredag, og vi har feiret hele helgen med både barnebesøk og voksenbesøk. Tvilling II hadde bestilt prinsesseborg for lenge siden. Hun begynner jo å bli stor nå, og dette er kanskje siste året hun faktisk spør etter glitrende, rosa saker, så jeg måtte bare. Synes jo det er gøy også, da.


Selve borgen er vanlig sjokoladekake, skjært ut av en langpanne. Oppskrift finnes her: http://frasjeltilmage.blogspot.no/2011/03/prinsessekake.html. Tårnene er laget av en sjokoladerullekake. Oppskrift på den finnes her: http://frasjeltilmage.blogspot.no/2012/03/vintage-rullekake.html Tilsett også 3 ss kakao i røren, og erstatt gjerne hvetemel med potetmel.


Rullekaken ble fylt med smørkrem, som også ble brukt til å dekke hele kaken. Man trenger:
200 g smør
200 g margarin
500 g melis
1 eggeplomme
2 ss vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang
Snop til pynt

Smør og margarin må ha romtemperatur. Rør det sammen til det er lyst, og tilsett melis i 3-4 omganger. Ha i eggeplomme, og rør godt til alt er skikkelig blandet. Ha i vanilje og pisk kremen luftig. Tilsett farge.

Tårn:
4 iskjeks
1/2 eggehvite
melis
strøssel

Pisk en 1/2 eggehvite løst. Ha i melis til blandingen er tykk nok til å males på iskjeksene. Dekk kjeksene med strøssel. La tørke før de has på kaken.

Lag først rullekaken, og fyll den med smørkrem når den er avkjølt. Rull kaken i plastikk og la stå i kjøleskapet noen timer til fyllet er stivt.


Lag sjokoladekake i langpanne og skjær ut ønsket størrelse på borgen. Skjær litt av i hjørnene slik at tårnene passer bedre. Dekk kaken med glasur. Ta frem rullekaken og del i 4 like store deler. Sett dem i hjørnene og dekk med glasur. Ta resten av glasuren i en sprøytepose og pynt langs kantene. Pynt så med strøssel, smarties og annen snop. Sett tårnene på toppen som kronen på verket.


Til tvilling I ble det en litt enklere og mer nøktern kake, men han var like fornøyd. En halv langpannekake fikk grønn smørkremglasur og 6 fotballys! Spiselig papir fra Wilton rundt kanten.Mye kake, og selv 16 småtroll på besøk klarte ikke å sette alt til livs!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar