Søk i denne bloggen

mandag 19. mars 2012

Vårruller med sursøt saus


Krispi vårruller fulle av grønnsaker, og med en fyldig sursøt saus til! Like godt til forrett som hovedrett, eller som en del av en buffét. Vårruller er en vinner uansett. Hva man bruker av kjøtt og grønnsaker er egentlig ganske likegyldig, men helst noe som kan strimles.

Til ca 20 vårruller:
Ca 20 vårrullwraps
100 g bønnespirer
1 gulrot
1 skalk hodekål eller toppen av en kinakål
3-4 champignon
1/2 purre
3 vårløk
1-2 chili
50 g glassnudler
1 kyllingfilet
sesamolje og soyasaus
1 egg
olje til fritering

Skjær kyllingen i strimler på ca en cm. Varm sesamolje i en wok, og stek kyllingen på sterk varme i 4-5 min. Rør hele tiden. Ha kyllingen på en skjærefjøl og la hvile mens man woker grønnsakene.

Alle grønnsakene strimles i ca samme størrelse som bønnespirene. Vårløk kan skjæres i tynne ringer, og chili finhakkes. Wok alle grønnsakene på middels varme til de er møre. Rør hele tiden.

Kok nudler. Når de er kokte klippes de i litt mindre biter, og haes i sammen med grønnsakene. Hakk kyllingkjøttet og ha i sammen med grønnsakene. Smak til med sesamolje og soyasaus. La blandingen avkjøle noe.

Pisk egget med litt vann. Dette brukes til å lime wrapsene sammen. Legg fyll midt i en wraps. Pensle sidene med egg. Rull opp og pakk inn. Pensle siste skjøten med egg før du lukker. Gjør woken ren, og varm opp nøytral olje i den. Stek 2-3 vårruller om gangen og la dem renne av på kjøkkenpapir.


Sursøt saus:
4 dl ananasjus
2 ss ketchup
2 ss tomatpuré
2 ss sukker
4 ss eddik: vanlig,  hvitvinseddik eller eplecidereddik
2 dl grønnsaksjus
salt og pepper

Bland alle ingrediensene og visp godt sammen. Kok opp og la småkoke til det har kokt inn, ca 30-60 min. Kan gjerne serveres lunken!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar