Søk i denne bloggen

lørdag 11. februar 2012

Yoghurtis med varm rabarbra

Yoghurtis med varm rabarbra er en frisk dessert etter en god middag. Jeg serverte den etter gresk festmiddag, der den røde tråden gjennom måltidet ble yoghurt. Isen ble overraskende god, nesten som vaniljeis, bare lettere. Rabarbraen smakte som en frisk sommerdag og gjorde seg midt på vinteren. Også en god kontrast til den myke isen. Chili gir ekstra piff uten å være sjenerende.


Til 4 porsjoner:

IS:
500 ml yoghurt naturell eller gresk yoghurt
1 vaniljestang
4 ss flytende honning

Ha frøene fra stangen og bland med yoghurt. Rør inn honning. Ha alt i en ismaskin og kjør til ønsket konsistens. Kan også gjøres klar på forhånd og oppbevares i fryseren. Han man ikke ismaskin settes blandingen i fryseren, og røres det i den hver halvtime til den har fått softiskonsistens.


RABARBRA:
Ideelt sett skulle man hatt 5 stilker fersk rabarbra i store biter fint dandert oppå isen. Jeg hadde bare frossen rabarbra i små biter, og det ble til syltetøy. Uansett kjempegodt, og så ikke så verst ut heller. Man trenger i tillegg til rabarbra:
1 chili uten frø
1 vaniljestang
4 ss brunt sukker

Finhakk chili og ha frøene fra vaniljestangen. Bland med rabarbra og sukker og bak i ovn på 200 grader i ca 1 time. Avkjøl til lunken før den serveres oppå isen. Ved siden av: biscotti (oppskrift kommer senere).

Kilde: Mat & Venner nr 4 2001, s113.

2 kommentarer: