Søk i denne bloggen

tirsdag 28. februar 2012

Pizza med tunfisk og egg

Vi prøver å spise fiskemiddag to ganger i uken, og jeg liker derfor å være kreativ og variere litt med hvilken type fisk vi spiser. Tunfisk er vi glade i hjemme hos oss, og denne varianten på pizza er kjempegod. Jeg legger retten under etiketten "middag på 30 min", men det forutsetter ferdig laget bunn. Og i en travel hverdag må det være lov å bruke ferdigkjøpte av og til. Retten er ellers ikke noe avansert. Har man imidlertid vinterferie og tid til å lage bunnen selv har denne pizzaen en litt annen variant med potet i seg. Det gir en saftig bunn, naturlig nok med litt potetsmak som passer veldig godt til tunfisk og egg. Veldig fornøyd med dagens middag :-)


Potetbunn:
1-2 kokte poteter (ca 150 g)
300 g mel, gjerne halvparten grovt
1/2 pakke gjær
ca 2 dl lunkent vann
1/2 ts salt
1 ss extra virgin olivenolje

Kokt potet som ennå er varm skrelles og knekes godt, gjerne gjennom en sil. Bland potet med mel og salt til man får en jevn, kornete deig. Løs gjær opp i lunkent vann og tilsett sammen med olivenolje. Elt godt, og sett til heving på et lunt sted i ca 30-60 min.

Kna luften ut av deigen og kjevl ut til å passe på bakeplaten. La etterheve mens man forberede fyllet.

Fyll:
4 egg
2 bokser tunfisk i vann
4 store tomater
3 ss kapers uten lake (valgfritt)
4 ss finhakket persille
4 ss extra virgin olivenolje
salt og pepper

Forvarm ovnen til 220 grader.

Egg hardkokes og skjæres i tynne skiver. Renn av tunfisk. Tomater kan flås hvis det er ønskelig (legges noen sekunder i kokende vann for så å skylles i kaldt vann. Slik slipper skallet lett). Fjern stamme og frøene fra tomatene og hakk dem.


Fordel tomater utover pizzabunnen, og deretter tunfisken og kapers (hvis man ønsker). Drypp 3 spiseskjeer olje over fyllet, og stek i forvarmet ovn i 10 min. Ta ut pizzaen og reduser varmen til 200 grader. Ha salt og pepper på pizzaen, og fordel eggeskiver utover. Dryss på finhakket persille. Stek videre i 10 min til skorpen er blitt gylden og hard. Ta pizzaen ut og drypp på den siste skjeen med olje rett før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar