Søk i denne bloggen

tirsdag 15. februar 2011

Ukesmeny

Til inspirasjon for travle småbarnsfamilier kommer her et forslag til ukemeny. Den trengs ikke å følges slavisk, men jeg har prøvd å sette sammen en variert meny med flere typer kjøtt og tilbehør.

Har man rester etter 2-3 middager kan man også kutte middagslaging en dag og bare spise rester!

Mandag: Fiskepinner med råkost. Fiskepinner med kokte poteter, eller potetmos hvis du tar deg tid til det. Riv gulrøtter og bland i et revet eple også for å få en god sursøt smak. Smaken av eple i gulrøttene mottas med stor entusiasme hjemme hos oss!

Tirsdag: Tacowraps med kyllingkjøttdeig. Wraps er kjapp middag, og på en hverdag trenger ikke utvalget å være enormt. Bruk kyllingkjøttdeig og grove wraps. 1 pakke tacokrydder passer, i følge pakken, til 400 g kjøttdeig, men jeg synes det blir altfor salt, spesielt for minsten. Jeg tar da bare en halv pakke krydder eller øker mengden kjøttdeig til 600 g.

Sett i tillegg på bordet: Salat, agurk, mais, tomater, paprika, revet ost og tacosaus/salsa. Man treffer ofte de minste ungene bedre hvis de får små hauger av alt på tallerkenen i stedet for alt blandet. Wrapsen kan spises ved siden av bare med saus på. Mye enklere å spise også.

Onsdag: Kylling Cordon Bleu med erter og ris. Her kan man variere med det meste innenfor steaklets, kjøttkaker eller snitsel. Serveres med ris, helst fullkorn, og erter fra boks. Ertene blir ekstra gode hvis man først surrer litt løk i pannen og så tilsetter hele boksen inkludert kraft. La koke noen minutter, og krydre med pepper og muskat.

Torsdag: Suppe. Posesuppe er lov. Andre alternativ: Squashsuppe eller tomatsuppe som like gjerne kan lages på buljong og ferdigkjøpte kjøttbller.

Fredag: Tunfisk med spagetti. Se: link

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar