Søk i denne bloggen

tirsdag 1. februar 2011

Kalkunrull med spinatstappe

Til 4 personer trenger du:

24 tynne rå kalkunskiver
12 skiver spekeskinke
Skivet ost (Jarlsberg eller Gouda)
½ dl extra virgin olivenolje
2-3 forskjellige ferske urter, f. eks. rosmarin, timian, oregano, salvie, basilikum
Salt og pepper

1 kg poteter
Smør og melk til stappen
1-2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
200 g spinat

Begynn med å lage urteolje. Ha hakkede, ferske urter i en morter sammen med oljen, salt og masse nykvernet svart pepper. Kvern godt slik at all smaken av urtene kommer ut i oljen. Eventuelt kan man heller bruke smakstilsatt olje.

Tynne kalkunskiver skjærer du enklest selv. Kjøp et frossent kalkunbryst, og la det halvtine. Bruk en skarp kniv og skjær tynne skiver. Legg skivene utover aluminiumsfolie med den blanke siden opp. Rullen skal dampe, så man må passe på at man ikke lager rullen større enn hva man har plass til i en panne. Er skivene veldig tynne kan de legges dobbelt. Pass i alle fall på å la skivene overlappe hverandre.

Pensle oljen utover kalkunskivene. Legg så et lag med spekeskinke oppå kalkunen og et lag med osteskiver oppå der igjen. Rull alt sammen til en stor pølse, folien skal ikke rulles med, men pakkes godt rundt pølsen. Sidene tvinnes rundt slik at det ser ut som et stort drops. ”Pølsen” dampes på rist over vannbad i ca 10-20 min, avhengig av tykkelsen på kalkunskivene. Man kan også steke rullen i stekeovnen i ca 20 min i stedet for over vannbad.

Til stappen kokes poteter møre. I mellomtiden hakkes løk og hvitløk som man surrer i en stekepanne. Ha i spinat. Hvis man bruker frossen spinat er det lurt å la den tine litt i mikroen først. Fersk spinat skal surres til den faller sammen, ca 5 minutter. Lag en god potetstappe med melk og smør, og et egg hvis man ønsker det. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Ha i spinaten til slutt.

Når rullen er ferdig pakkes den ut og skjæres i skiver før servering. Bruk resten av urteoljen til å pensle ørlite grann over skivene. Litt av kraften fra rullen kan gjerne haes i potetstappen, noe som gir en veldig god smak.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar