Søk i denne bloggen

søndag 16. januar 2011

Sursøt kongekrabbe

Det var litt vanskelig å sette en etikett på denne retten, det er helst en festrett siden kongekrabbe kanskje ikke er den man spiser hver dag. Det er en utmerket forrett, men fordi den er lynrask å lage setter jeg den sammen med andre retter som er ferdig på under 30 min.

Dette er en deilig sursøt skalldyrsrett, og er perfekt fordi den har alle de fire smakene i seg: salt, søtt, surt og bittert. Krabbekjøttet er både salt og søtt i seg selv, og karamelliseres i tillegg i sukker og balsamico. Sistnevnte representerer det sure i denne retten. Spinaten er akkurat passe bitter til å få en perfekt balanse. Har hentet mesteparten av oppskriften fra BTMagasinet 11.12.10.

Ingredienser:

400 g renset, kokt kongekrabbe
1 sjalottløk
200 g spinat
½ rød chili
3 ss balsamico
3 dessertskjeer sukker
Små tomater som tilbehør

Begynn først med spinaten. Bruker du frossen spinat bør den halvtines først i mikrobølgeovnen. Frisk spinat vaskes og slynges. Finhakk sjalottløk og brun et minutt i smør før du har i spinaten. Stek til spinaten har falt sammen. Hvis man ønsker kan man ha på ørlite sukker for å få vekk litt av bittersmaken i spinaten. Hold spinaten varm mens man tilbereder krabben.

Før kongekrabben stekes varmes smøret i pannen til det får en nøttebrun farge. Ha i krabben, og tilsett sukker. La dette smelte (karamellisere). Tilsett chili i ringer og balsamicoeddik. Rør godt og la væsken koke inn.

Legg spinat på en tallerken og ha den karamelliserte krabben oppå. Pynt med tomater. Serveres med godt brød til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar