Søk i denne bloggen

onsdag 19. januar 2011

Blomkål med hvitløk og chili

Bruk bare blomkål...

En deilig grønnsaksrett som setter den ekstra piffen på både hverdagsmåltidet og den litt mer forseggjorte helgemiddagen. Kan gjerne serveres barn! Tar man bort frøene fra chilien er ikke dette noe altfor sterke saker, men har akkurat passelig med smak. Ønsker man den sterkere kan man bruke mer chili eller tilsette en teskje sambal oelek (chilikrem).

Andre grønnsaker passer også her: brokkoli, grønnkål eller gulrøtter. Bare prøv!!

Ingredienser:
1 mellomstor blomkål
¼ chili
1-2 fedd hvitløk
Extra virgin olivenolje
2 ts sitronsaft
Salt og svart pepper

Del blomkålen i små buketter. Finhakk chili og hvitløk. Varm olje i en tykkbunnet panne og tilsett chili og hvitløk. La surre i 1 minutt. Ha i blomkålen og skru ned varmen. Surr på svak varme til blomkålen er passelig mør. Husk å røre av og til så den ikke setter seg fast. Ha til slutt på sitronsaft og salt og pepper.

eller blomkål og brokkoli sammen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar