Søk i denne bloggen

lørdag 15. januar 2011

Blåbærmuffins med yoghurt

Muffins er populært, og disse er saftige og deilige og gir rom for mye variasjon. Denne oppskriften er aller, aller best, men har prøvd den ut med andre bær og annen frukt som også smaker godt. For eksempel brukte jeg tørkede aprikoser en gang og bringebær en annen. Nøtter er også godt. Hvilken yoghurt man bruker spiller liten rolle, jeg bruker noen ganger vanilje og andre ganger blåbær. Andre frukter passer også med andre typer yoghurt.

Man kan også lage en mye sunnere variant ved å halvere sukkermengden, bruke yoghurt naturell og grovt mel. Veldig godt å ha med i tursekken :-)

Ingredienser:

300 g mel
1 ss bakepulver
½ ts natron
½ ts salt
1 ts vaniljesukker
2 egg
175 g brunt sukker
2,5 dl yoghurt
125 g smeltet smør
Minst 200 g blåbær, gjerne frosne
Perlesukker på topp (valgfritt: kanel)

Sikt mel og bakepulver i en bolle og ha i natron, salt og vaniljesukker. Pisk eggene i annen bolle, og ha i sukker, yoghurt og smeltet smør. Rør til en jevn masse. Ha massen i melet og bland forsiktig med en slikkepott. Trenger ikke være helt glatt. Ha i blåbærene til slutt.

Ha deigen i 12 store, amerikanske muffinsformer. Ha perlesukker (og kanel) på toppen, og steke på 190 grader i ca 20 min. Stikk i dem for å se om de er gjennomstekte. Avkjøl litt på rist, og SPIS!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar