Søk i denne bloggen

mandag 22. november 2010

Kyllingfilet med cajunris – 30 min

Cajunris, eller meksikansk ris hvis man bruker litt andre grønnsaker og krydder, er et godt tilbehør både til kylling, laks, kjøttboller eller reker. Det er enkelt å lage, og løfter hverdagsmiddagen mange hakk.

Til 4 pers:
½ løk
1 grønn paprika
1 stang selleri
1 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
1-2 ts Cajunkrydder (ikke ta for mye hvis man serverer barn, det er relativt sterkt)
4 dl ris
6 dl vann med buljongterninger i

Surr grønnsakene i olje til de er blanke. Ha i risen og surr videre i noen minutter. Ha over en boks med tomater, vann og buljongterninger. Kok opp og ha i cajunkrydder. Dette er en krydderblanding du kan lage selv, og jeg kommer med et eksempel under. Du kan også bruke en ferdig krydderblanding eller bruke de krydderene man har og liker.

La risen småputre under lokk i 15-20 min. Hvis den blir fort tørr kan man ha i litt mer vann. Blir den tørr på slutten av koketiden kan man bare ta den vekk fra varmen og la stå under lokk til tiden er der.

I mellomtiden stekes kyllingfilet eller annet kjøtt/fisk.

Meksikansk ris er en variant der jeg ville ha skiftet ut grønn med rød paprika, selleri med mais, og også hatt i litt brune bønner fra boks. Tacokrydder kan være en variant å tilsette, men da må man sløyfe buljongen (ellers blir det altfor salt).

Cajunkrydder:
1 ss hvitløkspulver
2 ss løkpulver
2 ts hvit pepper
2 ts sort pepper
1 ½ ts kajennepepper
2 ts timian
2 ts oregano
2 ss cumin

Bland alt godt sammen, og blandingen lagres i en glasskrukke.

Se også: link

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar