Søk i denne bloggen

mandag 7. oktober 2013

Lammegryte med Snøfrisk og sopp

Litt på etterskudd kommer oppskriften fra Coop-kalenderen for september måned. Det passet oss egentlig veldig bra å spise lammegryte denne helgen da høstværet angrep oss for fullt. Vind, regn, blader i alle slags farger og mørke kvelder. Det gjør ingenting når man kan koke lammegryte som gir forventningsfulle dufter i flere timer, og som virkelig innfrir når maten står på bordet.

Oppskriften er hentet fra Coop-kalenderen 2013 der 12 matbloggere har bidradd med hver sin måned. Jeg har laget alle oppskriften frem til nå og blogget om det. Denne gangen kommer oppskriften fra bloggen litentanketank.blogspot.no. Oppskriften finnes også her: https://coop.no/tips-og-rad/mat-og-oppskrifter/oppskriftene/lammegryte-med-snofrisk-og-sopp/

coop.no
Til 4 personer:
2 kg lammekjøtt
2 håndfuller sopp (brukte kantareller)
1 boks hermetiske tomater
3 dl hvitvin
1 kinesisk hvitløk
Fersk timian og rosmarin
2 rødløk
3 gulrøtter
1 pk Snøfrisk
salt og pepper
6 tomater
olivenolje

Brun kjøttet på begge sider. Legg over i en ildfast gryte. Surr samtidig sopp i litt smør og legg over i gryten sammen med kjøttet. Salte og pepre mellom lagene. Hell over en boks tomater og fyll på med hvitvin. Sørg for at alt kjøttet er dekket. Ha i hakket hvitløk, urter og Snøfrisk og bland godt. Gi alt et oppkok og sett i ovn på 125 grader i 1 ½ time.

Skjær tomater i to og sett dem på et stekebrett med snittsiden opp. Krydre med salt og pepper og hell over litt olivenolje. Bak tomatene i ovnene sammen med gryten.

Skrell gulrøtter og skjær i biter. Skjær løk i ringer eller tynne båter. Surr gulrøtter og løk i litt smør, og bland i gryten etter halvannen time. La gryten stå i ovnen enda et par timer til kjøttet løsner fra beinet. Før servering røres de stekte tomatene forsiktig i gryten.


Server med nykokte poteter. Disse kan gjerne få et lag med smør, timian og rosmarin. Herlig!

La høsten komme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar