Søk i denne bloggen

søndag 27. oktober 2013

Kashmirsuppe

Mine assosiasjoner til ordet «Kashmir» er silkemyke stoffer i orientalske farger. En Kashmirsuppe skal dermed også være av silkemyk konsistens med orientalsk aroma av deilige krydder. Raske Retters kryddermiks «Kashmir» har akkurat den perfekte blandingen. Kryddermiksen består av to kryddermiksposer som tilsettes retten i to trinn. Den er dessuten økologisk og ikke tilsatt smaksforsterkere eller konserveringsmiddel.

I Matbloggsentralens utfordring med kryddermiks fra Raske Retter er vi blitt bedt om å tenke nytt når man skal lage raske hverdagsretter. Denne suppen er vegetarisk og tilberedes på ca 30 minutter. Dessuten smaker den kjempegodt! Stem gjerne på mitt bidrag i perioden 1.-3. november. For mer info: matbloggsentralen.no

Til 2 personer:
250 g gulrøtter
150 g squash
½ løk
1 pk Kashmir kryddermiks
8 dl usaltet grønnsakskraft eller vann
1 ss Creme fraiche

Skrell og hakk løk. Skrell gulrøtter og squash og skjær i terninger.
Begynn med kryddermiks trinn 1. Bland kryddermiks med olje i en kald strekepanne. Varm opp mens man rører. Ha i løk, gulrøtter og squash og fres på middels varme i ca 5 minutter.
Skulle ønske man kunne formidle lukt via bloggen også, for dette luktet himmelsk.

Tilsett grunnsakskraft eller vann og kryddermiks trinn 2. Kok opp og la koke i 10 minutter til grønnsaken er møre. Miks alt sammen til silkemyk suppe med en stavmikser. Ha i creme fraiche og varm opp igjen. Rør godt. Tilsett mer salt hvis nødvendig.

Tilbehør: ris og røde linser
½ dl hurtigkokt ris
½ dl røde linser
2 dl vann

Samtidig som suppen koker tilberedes tilbehøret. Kok opp vann med en klype salt. Skyll ris og linser i kaldt vann. Ha ris og linser i vannet når det koker. La småkoke i 10 min til alt vannet har kokt inn.

Server suppen rykende varm med ris og linser i suppen. Ved siden av passer det utmerket med et nystekt nan-brød.
2 kommentarer: