Søk i denne bloggen

fredag 30. august 2013

Sashimi med avokado, mango og reker

Vi er kommet helt til slutten av august og akkurat i tide har jeg fått laget Coops kalenderrett for august. Gjennom en utfordring på matbloggsentralen.no ble 12 bloggere valgt ut med ulike retter i Coops kalender for 2013. Jeg fikk min rett på trykk for desember måned, og er derfor veldig opptatt av denne kalenderen. Jeg lager derfor alle rettene og blogger om det.

Sashimi med avokado, mango og reker er en rett jeg virkelig har gledet meg til å lage. Jeg er veldig glad i sashimi og kombinasjonen med mango og avokado er helt fantastisk. Sausen er også god og fremhever alle smakene på en perfekt måte. En nydelig middag som er gjort mye raskere enn 50 minutter som det står i kalenderen. Middag på under halvtimen, garantert!

Bilde: coop.no
Retten kommer opprinnelig fra bloggen Maten vi spiser. Her finnes link til Coops kalender: https://coop.no/tips-og-rad/Mat-og-oppskrifter/Oppskriftene/Sashimi-med-avocado-mango-og-reker/

Til 4 personer:
700 g laks (av sashimikvalitet)
100 g pillede reker
2 avokadoer
1 mango
1 rød chili
1 rød paprika
2 vårløk
4 ts sesamolje
4 ts soyasaus
saften av ½ sitron
Fersk koriander
Nykvernet pepper

Skjær mango i små terninger, finhakk chili og paprika, og skjær vårløk i tynne ringer. Bland alt sammen med sesamolje, soyasaus og sitronsaft. Bland i rekene.


Skjær laks og avokado i tynne skiver, og legg på en tallerken. Hell over saus. Ha til slutt over litt fersk koriander og nykvernet pepper.
1 kommentar:

  1. Hei! Så morsomt at du tester alle månedene, og trivelig at du likte retten vår :) Hilsen Linn

    SvarSlett