Søk i denne bloggen

mandag 12. august 2013

Narret av stikkelsbær



På engelsk heter denne desserten gooseberry fool, Andreas Viestad, som jeg har lånt oppskriften fra, kaller den stikkelsbærdust, mens jeg følte det passet bedre å bli narret av stikkelsbærene. Rett fra busken smaker stikkelsbærene mer syrlig enn søtt. De er allikevel utrolig gode, og man blir litt narret av denne desserten. De som kjenner stikkelsbær tror kanskje den er for sur, mens i virkeligheten blir det syrlige bare en deilig kontrast til den myke kremen. De som ikke spiser mye stikkelsbær blir kanskje forundret over friskheten i desserten. Den er bare utrolig god uansett.

Jeg er spesielt glad i røde stikkelsbær. De gjør seg også godt på farge i denne desserten.


Til 4 personer:
300 g stikkelsbær
100-150 g sukker
1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl crème fraîche
1/2-1 dl hakkede mandler eller mandelflak

I stedet for crème fraîche kan man også bruke yoghurt.

Kok opp stikkelsbær med sukker. La koke i ca 3 min. Knus bærene forsiktig med en gaffel. La avkjøle. Pisk kremfløte og bland i crème fraîche. Rist mandler og grovhakk eller bruk mandelflak.

Legg stikkelsbær, krem og mandler lagvis i en skål. Nyt sensommeren mens den ennå er her!





Kilde: Ekte mat. Andreas Viestad. Cappelen Damm. 2010.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar