Søk i denne bloggen

lørdag 23. februar 2013

Lou-Anna's Original Triple Creole Sandwich

Lou-Anna's Original Triple Creole Sandwich er et ostesmørbrød med smak av Louisiana og New Orleans. Basert på det tradisjonelle kalde smørbrødet muffuletta. I sørstatene er det ikke mye jåleri, men enkelt og ærlig mat. Dette ostesmørbrødet står seg derfor best med litt salat og tomater ved siden av. Pommes frites av søtpotet smaker veldig godt til. Bør dessuten spises med glad-jazz i øret.

Ostesmørbrødet har tre lag med brød, og maisbrød er å foretrekke. På ekte amerikansk vis sparer man ikke på pålegget, og man skal bruke både pølse, kyllingpålegg og en god ost. Det er naturligvis lov med doble lag. Den hemmelige smaken ligger i tapenaden laget på oliven og grønnsaker.

Maisbrød:
300 g maismel
300 g hvetemel
1 pk gjær
½ dl nøytral olje (gjerne maisolje)
1 ts sukker
½ ts salt
lunkent vann

Bland alt det tørre, og rør i oljen. Varm 1 dl vann til 37 grader, og rør ut gjæren i vannet. Ha i sammen med det det tørre. Spe på med mer lunkent vann til deigen har en passe bløt konsistens. Den bør være ganske klissete. Elt deigen godt. Sett den til heving på et lunt sted, og la heve til dobbel størrelse.

Smør en brødform med olje eller smeltet smør, og strø formen med maismel. Ha deigen over i formen. Sett over varmt vann i la etterheve i ca en halv time. Forvarm ovnen til 210 grader. Stek brødet i ca 30 min. Avkjøl på rist.

Tapenade:
10 svarte oliven
15 grønne oliven
2 ts kapers
1 gulrot
1 stangselleri
2-3 buketter blomkål
1 fedd hvitløk
1 ts røkt paprikapulver
chili etter smak (fersk eller tørket)
ca 1 dl extra virgin olivenolje
saften fra ¼ sitron

Vask og skrell grønnsakene, og skjær dem i mindre biter. Bruk steinfrie oliven. Ha alt i en food processor med kniv og kjør til tapenade. Smak om den er balansert med salt, pepper og sitronsaft.

Pålegg:
Skivet Norvegia
Salamipølse
Kyllingpålegg

Sett sammen det tredoble ostesmørbrødet. Begynn med en brødskive og smør tapenade utover, legg på kyllingpålegg og ost. Legg en ny skive oppå, og smør tapenade utover. Legg på salami og ost. Skive på toppen til slutt, og stek ostesmørbrødet i jern.  Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar