Søk i denne bloggen

tirsdag 19. februar 2013

Miss Februar: Gulasj


I samarbeid med Matbloggsentralen utlyste Coop i høst en konkurranse om å få være månedens blogger i deres kalender for 2013. Jeg var så heldig å vinne desember, og har fått oppskriften min på trykk i kalenderen. Er derfor veldig opptatt av denne kalenderen, og har bestemt meg for å prøve alle rettene, og blogge om det.

I februar er det Gulasj som står for tur fra bloggen Enestående mat. Originaloppskriften finnes her: http://coop.no/Tips-og-rad/Mat-og-oppskrifter/Oppskriftene/Gulasj/
Gulasj er deilig vintermat. Godt krydret, kraftig kjøtt og varm saus. Retten er en typisk helgerett da den må koke lenge for å få mørt kjøtt og deilig smak. Anbefaler å lage dobbel porsjon, og ha rester til en dag i uken. En slik gryte blir ekstra god når den er varmet opp igjen.

Bilde: coop.no
Til 4 personer:
600 g storfekjøtt
2 gule løk
2 fedd hvitløk
2 røde paprikaer
2 bokser hermetiske tomater
3 dl kjøttkraft
2 ts paprikapulver
1 ts hel karve
4-6 poteter
4 vårløk
salt og pepper, sukker

Skjær kjøttet i store biter. Løk skjæres i båter, hvitløk finhakkes og paprika skjæres i store terninger.
Brun kjøttet i nøytral olje på sterk varme i en tykkbunnet panne. Krydre med salt og pepper. Skru ned varmen og tilsett løk og hvitløk og la surre med til løken er myk.

Kjør tomatene i en blender til jevn tomatsaus. Ha i gryten sammen med kraft, paprika, paprikapulver og karve. Kok opp og la småputre i ca 1,5 time.

Skrell poteter og skjær i terninger. Ha i gryten etter at den har kokt i ca 1 time. Vårløk grovhakkes og has også i. Gulasjen er klar når potetene er kokte og kjøttet mørt. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sukker hvis man ønsker en mildere smak.

Kan serveres med rømme og ferskt brød. Fortreffelig en sur og kald februardag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar