Søk i denne bloggen

mandag 4. mars 2013

Entrecote med grønn peppersaus

Mange av mine beste matopplevelser kommer fra Belgia. Matlandet Belgia har kommet litt i skyggen av Frankrike, men har vel så mye å tilby. Kanskje maten og serveringen er litt mer jordnær, litt nærmere husmannskost og  med større porsjoner enn det tradisjonelle franske kjøkken, men uansett nydelig velsmakende og med mange variasjoner. Grønn peppersaus er et standard tilbehør i Belgia. Nydelig, ørlite kremet saus med god peppersmak. Den grønne pepperen er mild og dermed perfekt nå man vil bruke mye for å få frem selve pepperen.

Grønn peppersaus:
1 ss hel, grønn pepper
1 dl hvitvin
Litt Cognac (valgfritt)
5 dl kjøttkraft/buljong
1 ss smør
Ca ½ dl fløte

Rist hel, grønn pepper i en tørr stekepanne på medium varme i 5-10 minutter. La pepperen avkjøle litt og knus deretter kornene i en morter eller lignende. Man kan gjerne la noen være hele. Kok opp hvitvin og pepper og la vinen redusere litt. Ha i en skvett cognac hvis man ønsker, og spe med kraft. La kraften redusere til ca halvparten. Smak til med smør og fløte, evt. også salt ved behov.


Entrecote:
For å få ekstra peppersmak på kjøttet kan man også gni det med ristede og knuste pepperkorn. La trekke inn ca en halv time. Skiver av entrecote stekes i nøytral olje på sterk varme. Stek på ene siden til overflaten er matt. Snu og stek videre til kjøttsaften så vidt pipler frem. La hvile i 5-10 min før servering. Strø på Maldonsalt før servering.

Serveres her med gratinerte poteter og glaserte grønnsaker.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar