Søk i denne bloggen

fredag 6. juli 2012

Sommerlig tomatsuppe


En lett tomatsuppe laget på kyllingkraft er god sommermat. Her i huset liker vi best kjøttboller og makaroni i suppen, men det er også godt med pølse eller egg i, og brød ved siden av. For å få en magrere suppe pleier jeg å trekke kraften dagen før, og ta bort fettlaget som samler seg på toppen når kraften er blitt kald. Dette er jo smak og behag, men jeg foretrekker å heller ha i en skvett med fløte for å få en mild og god suppe. Kyllingkjøttet som kraften er trekt på er utmerket i en salat. Her finnes et godt forslag: Salat med kylling, pasta og brie.


Til 4 personer:
1 hel, rå kylling
2 l vann
1 løk
1 gulrot
1 selleristang
timian
salt og pepper
5 modne tomater
2 ts tomatpuré
1 ts sukker
1 dl fløte
500 g karbonadedeig
1 skive tørt brød
1 egg
salt og pepper
1 ss hakket persille
krydder til kjøttbollene, for eks. karri eller cajunblanding


Skyll kyllingen og skjær bort overflødig fett. Ha i en stor panne sammen med 2 liter vann, 1 løk i båter, gulrot i store biter (vaskes, men trenger ikke å skrelles) og selleri i store biter. Ha i noen kvister fersk timian, 1 ts grovt salt og godt med svart pepper. Kok opp og la småkoke i 1 1/2 time. Sil av kraften. Avkjøl over natten og fjern fettet som danner seg på toppen (valgfritt).

Lag kjøttboller av å blande sammen karbonadedeig med smuler fra en skive tørt brød og egg. Smak til med salt og pepper, hakket persille og ellers krydder etter eget ønske. Karri eller en cajunblanding er veldig godt. Ha litt olje i hendene og trill små boller. Legg til sides.

Varm opp igjen kyllingkraften. Tomatene skjæres grovt og moses i en blender. Ha i suppen. Smak til med tomatpuré og sukker. Trekk så kjøttbollene i den varme suppen. Når alle flyter er de klare. Ha i fløte, og smak til slutt til med salt og pepper. Mer persille er alltid godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar