Søk i denne bloggen

mandag 9. september 2013

Lammeskank i vin, øl og sjokolade

Lammeskanker var årets påskemåltid, og nå er det absolutt på tide å få oppskriften på bloggen. Å bruke både øl, vin og sjokolade i sausen må vel sies å gi full pott, og det ble utrolig godt. Kjøttet ble godt mørnet i denne sausen, og sammensetningen ga en god, kraftig smak til kjøttet.

Lammeskankene blir bedre jo lengre de ligger og godgjør seg i væsken i ovnen. Disse skankene sto i ovnen i 3-4 timer, men det gjør ikke noe om de ligger 6-7 timer. Bare pass på å hele tiden ha nok væske til å dekke alt kjøttet, eller å snu skankene regelmessig.

Til 4 personer:
4 lammeskanker
2 gulrøtter
1 løk
2 fedd hvitløk
2 stenger selleri
3 dl mørkt øl (brown ale, stout eller porter)
2 dl rødvin
3 dl kraft
2 ss usukret kakaopulver
½ ss tørket timian
salt og pepper

Krydre lammeskankene godt med salt og pepper. Brun skankene i nøytral olje på alle sider i en tykkbunnet gryte eller stekepanne. Legg dem i en ildfast form.

Finhakk grønnsaker og fres dem på middels varme i samme gryte eller stekepanne. Spe på med øl, vin og kraft. Kok opp og la koke i 10 minutter. Tilsett kakaopulver og timian. Hell sausen over lammeskankene i den ildfaste formen. Dekk til, og sett i ovn på 150 grader til kjøttet er helt mørt, ca 3-4 timer. Hvis ikke hele skankene er dekket av sausen bør de snus regelmessig. Steketiden bør da også forlenges med en time eller to. Alternativt kan man øke mengden med øl, vin og/eller kraft slik at det er nok saus til å dekke skankene.


Lammeskanker smaker utmerket servert sammen med hjemmelaget tyttebærsyltetøy og en deilig rotmos av poteter, kålrabi, sellerirot og persillerot, eventuelt andre rotgrønnsaker etter eget ønske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar