Søk i denne bloggen

søndag 21. juni 2015

Lakrispavlova med vaniljekrem og bringebærsorbetInspirert av Trines pavlova med lakris lagde jeg min egen vri med salt lakrissirup. Helt himmelsk hvis man elsker salt lakris slik som hele min familie gjør. Jeg brukte en blanding av vaniljekrem og fløtekrem oppå marengsen, og serverte bringebærsorbet ved siden av. En skikkelig sommerkake.

 
Lakrispavlova
6 eggehviter
250 g sukker
2 ts bringebæreddik
1 ss Maizena
2 ss salt lakrissirup

Ha helt ren bolle og visper. Pisk eggehvitene først på medium hastighet med halvparten av sukkeret. Når det begynner å skumme tilsettes litt og litt av sukkeret samtidig som hastigheten økes mer og mer. Pisk helt til man har en stiv og glatt marengs.  Vend til slutt forsiktig inn eddik, Maizena og lakrissirup i marengsen.

Forvarm ovnen til 125 grader, helst varmluft. Ha bakepapir på en stekeplate og smør marengsen utover i en sirkel på ca 28 cm i diameter.  Jeg tok også ca 1 ss med lakrissirup oppå marengsen før jeg stekte den. Stekes i 1 1/2 time til marengsen er tørr utenpå, men fremdeles myk inni. Skru av varmen i ovnen, og la marengsen avkjøles helt i ovnen med døren igjen.


Vaniljekrem
2,5 dl H-melk eller fløtemelk
1 vaniljestang
3 eggeplommer
1/2 dl sukker
2 ss Maizena

2 dl kremfløte som piskes og blandes med avkjølt vaniljekrem

Splitt vaniljestangen på langs og skrap utav frøene med en kniv. Ha frøene i melken sammen med stangen. Kok opp og sett til side. Bland sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Hell den varme melken i en tynn stråle over eggeplommene mens du rører hele tiden. Rør godt. Legg vaniljestangen til sides. Sil blandingen tilbake i pannen og varm opp under omrøring. Det skal ikke koke! Varm opp til det tykner. Rør godt for å unngå klumper. Når den er tykk settes den til avkjøling. Vaniljestangen kan gjerne has oppi kremen mens den avkjøles, og fjernes før bruk.

Før kremen smøres på kaken blandes den med pisket kremfløte. Pynt med friske bringebær og gjerne litt lakrispulver eller lakrisstrø. Ved siden av serveres hjemmelaget bringebærsorbet. Oppskrift her: Bringebærsorbet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar