Søk i denne bloggen

mandag 1. april 2013

Solveigs havrekjeks

Min kjære kusine Solveig lager de beste kaker og kjeks. Når vi treffes i familiesammenkomster har hun alltid med nydelige saker som alltid er perfekt tilberedt. Hun er kjent for havrekjeksene sine som hun oftest lager med sjokolade. På påskeferie på hytten hadde vi ikke så mye sjokolade (igjen etter en ukes tid…), så vi måtte finne vår egen variant. Vi hadde litt sjokolade med peanøtter liggende, og de var veldig godt i. I tillegg hakket jeg rosiner og tørket mango og hadde i. Virkelig gode kjeks. Her følger Solveigs originaloppskrift:
120 g smør
100 g sukker
100 g melis
200 g kokesjokolade (lys eller mørk eller kvit, alt etter smak og behag)
1 egg
150 g mjøl
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl (ca 40 gram) havregryn (blir penest med store havregryn)
Smelt smøret og halvparten av sjokoladen på svak varme. Bland sukker og melis, ha i sjokolade/smørblandingen. Tilsett egget. Ha i det tørre, havregryn og hakk opp resten av sjokoladen i ønskede biter, og ha de i til slutt. Sett kjeks et stykke fra hverandre på en bakeplate og stek i forvarmet ovn på 8-10 minutter. Avkjøl på en benkeplate om man ønsker kjeksene seige, eller på rist om man ønsker dem sprøe.
Alternativ med rosiner og mango:
Bruk bare 100 gram sjokolade, som hakkes og has i til slutt
Tilsett 100 g hakkede rosiner
Tilsett 100 g hakket, tørket mango

Både hakket sjokolade, rosiner og mango has i på slutten sammen med havregrynene.

Alternativ cookie dough:Solveig anbefaler: Lag deigen uten bakepulver, halvtin litt vaniljeis og lage din egen cookie dough icecream!! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar