Søk i denne bloggen

tirsdag 8. mars 2011

Ukesmeny

Nytt forslag til ukesmeny. Prøver å lage den variert og lettvint, men allikevel at det meste er fra bunnen av. Denne gangen legger jeg også til forslag til dessert. Det er ikke mye som skal til, og hjemme hos oss fungerer det bra. Ungene er fornøyde med de eksemplene jeg nevner under, og man får bare dessert så lenge man spiser opp all maten.

MANDAG: KJØTTDEIG OG BROKKOLI MED PASTA. Kok pasta og brokkoli, og stek kjøttdeigen. Bruk gjerne kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig. Ha alt i en ildfast form sammen med et glass tomatsaus til pasta. Ost på toppen og gratiner i ovnen.
Dessert: melon.

 
TIRSDAG: FISKEKAKER MED ROTMOS. Til rotmos kokes poteter, gulrøtter og kålrabi. For ekstra smak kan det også tilsettes enten sellerirot eller purre som kokes med. Når alt er mørt siles kraften av, og grønnsakene moses. Det er godt med litt store biter i også. Spe på med melk, salt, pepper og muskat.
Dessert: liten skål Honni Korn, Sjokopops eller lignende.ONSDAG: KYLLING MED CAJUNRIS. Se link
Dessert: Druer

TORSDAG: BLOMKÅL/BROKKOLISUPPE MED PØLSEBITER. Bruk en blomkål eller en brokkoli eller litt av begge deler. Kok gjerne kålen i litt lettsaltet vann kvelden før, da tar middagen mye kortere tid når man er sultne. Ta vare både på kraften og kålen. Smelt smør i en tykkbunnet panne og ha i hvetemel. Spe på med et par desiliter melk. Spe så på med kraft fra kokt blomkål/brokkoli. Når den er passelig tynn skal den koke i ca 10 min. Smak til med salt og pepper, og spe på med mer melk/kraft hvis den har tyknet for mye. Varm blomkål/brokkoli og pølsebiter i suppen, og ha i en eggeplomme rett før servering. Spis gjerne grovt brød til.
Dessert: 1-2 kjeksFREDAG: RØYKEFISK (TORSK ELLER BLÅKVEITE) MED HVIT SAUS, KOKTE POTETER OG GULRØTTER.
Dessert: en liten sjokoladebit (f. eks. en twist eller en rute melkesjokolade)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar