Søk i denne bloggen

søndag 27. mars 2011

Cannelloni med ricotta og spekeskinkeTil denne retten bør man tenke litt på hvor mange cannelloni hver spiser. Serverer man forrett og dessert også, ville jeg ha sagt det holdt med 4 stk pr pers. Hvis det er en voksen sulten mann som bare får dette til middag kan han gjerne spise det dobbelte. Oppskriften her er til 12 cannelloni:

Fyll til cannellonni:
250 g ricotta
2 sjampinjong
150 g spekeskinke
Nykvernet svart pepper


Til saus:
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
½ squash
3 sjampinjong
1 boks tomater
1 dl vann
1 dl rødvin
1 buljongterning
Oregano og basilikum
Pepper

Mozarella på toppen


Til fyllet blandes ricottaosten med finhakket sjampinjong og finhakket spekeskine. Krydre med nykvertet svart pepper. Fyll i cannellonirørene og legg i en smurt ildfast form.


Til sausen sures løk, hvitløk, squash og sjampinjong i litt olje i ca 5-10 min. Ha i boks med tomater, vann, rødvin, buljong og urter. Kok opp og la småkoke ca 10 min. Smak til med pepper og eventuelt mer salt.

Hell sausen over cannelloniene. Legg mozarellaost på toppen. Stekes på 180 grader, varmluft, i 20 min eller etter avisning på pakken.


Tips: Har man litt rødvin igjen i en flaske som man ikke vil drikke er den super å fryse. Ha den i en plastboks, og bruk bare så mye som man trenger når man lager mat. På grunn av alkoholen blir den ikke stivfrossen, og man kan bruke en spiseskje for å ta så mye man vil ha.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar