Søk i denne bloggen

mandag 6. desember 2010

Fylt paprika

En deilig og enkel, men spennende klubbrett eller familiemiddag. Bruker man karbonadedeig og fullkornsris er dette i tillegg et sunt måltid!

Til 4 personer:
4 paprika
400 g kjøttdeig
1 egg
1 sjalottløk
125 g ris
1 buljongterning
1 boks tomatpuré
Salt og pepper
Muskat og paprikapulver
1 ts sukker
Smør

Skjær en liten hatt av paprikaene. Skjær så stilken løs fra undersiden, og fjern. Fjern også frøene, og belgene inni paprikaene. Dampkok paprikaene i 5-10 min. De skal være møre, men ikke overkokt slik at de går i stykker.

Kok ris, og la den stå og avkjøle litt. Finhakk løken og bland den i kjøttdeigen. Ha i egget, salt og pepper, muskat og paprikapulver. Bland så i risen.

Ha de kokte paprikaene i en ildfast form, og fyll i kjøttdeig- og risblandingen. Ha hattene på toppen. Har man mer blanding til overs, formes den til en ball eller to, og legges i formen sammen med paprikaene.

Lag tomatsaus ved å koke opp ½ liter vann med en buljongterning. Ha i en boks tomatpuré sammen med en ts sukker og pepper (salt etter smak, men husk at buljong er veldig salt). La koke i 5 min, og hell så i formen med paprikaene. Ha i noen klatter smør.


Stekes i ovn på 200 grader i ca 30 min. Ha på aluminiumsfolie hvis paprikaene begynner å bli brente. De er ferdige når kjøttdeigen er gjennomstekt.


Klar til steking i ovn
Klar til servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar