Søk i denne bloggen

onsdag 1. desember 2010

Rødkålsalat med sharon

Jeg har fått en ny favoritt: sharon/persimon/kaki, denne frukten har mange navn. Den har et glatt skall og en nydelig orangefarge. Jeg har til nå bare spist den bar som frukt, men da jeg begynte å lete litt på internett ser jeg at i den store, vide verden er dette en mye brukt ingrediens i blandt annet kaker, bakverk og salater. Jeg måtte prøve, og fant denne oppskriften.


Vi spiste den i dag med kjøttboller og poteter, og det fungerte fint! Deilig avveksling fra det vanlige tilbehøret. Den passer perfekt på et alternativt julemiddagsbord som tilbehør til ribben!

Med biter av sharon og dressing med appelsinjuice får denne råkostsalaten et fruktig innslag, og den passer utmerket til retter med svin eller annet kjøtt.
Ingredienser:
  • 200 g finsnittet rødkål
  • 3 stk sharon
  • 100 g purre i strimler
  • 1 stk grønn paprika i strimler
  • 10 stk grovhakkede valnøttkjerner
Dressing:
  • ½ dl appelsinjuice
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss olje
Vask sharonfrukten og fjern stilken. Skjær frukten i strimler og bland den sammen med de øvrige oppdelte ingrediensene. Rør sammen dressingen og fordel den over salaten. De grovhakkede valnøttene tas over like før servering.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar