Søk i denne bloggen

onsdag 1. desember 2010

Julesnop

Hvorfor lage småkaker til jul når man kan lage julesnop? Sjokoladefudge er for sjokomaner: fantastisk søt og mektig, og marshmallowsene gjør den til og med luftig! Kandiserte appelsinskall er julealibiet, og smaker perfekt syrlig og søtt samtidig.

Sjokoladefudge
1,5 dl melk
350 g melis
100 g sukker
150 g smør
100 g hakket mørk sjokolade
½ dl sirup
150 g oppdelte eller små marshmallows
100 g hakkede valnøtter

Varm melken forsiktig opp sammen med sukker og melis, og rør til sukkeret har smeltet. Tilsett smør, sjokolade og sirup under omrøring. Kok opp og la det koke i to minutt. La deretter massen koke uten lokk til den begynner å bli fast, ca ti minutter.

Sett kjelen i kaldt vannbad, og visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Tilsett marshmallows og valnøtter. Ha enten en teskje av massen i små muffinsformer, eller man kan tømme massen utover en form på ca 20 x 20 cm bekledd med bakepapir. Avkjøl litt, og marker firkanter i massen med en spiss, oljet kniv. Sett kjølig, og skjær i biter når den er avkjølt.

Kilde: Askøyværingens magasin ”Mer å lese”.
Kandisert appelsinskal

Denne oppskriften passer perfekt til både sitronskall, appelsinskal, og ikke minst mandarinskall!

½ liter skall som er skjært i tynne remser
1 dl vann
2 dl sukker
Melis

Skallet må først kokes 4 x 10 min i 3,5 dl vann. Hell overskytende vann bort etter hver gang. Dette for å få bort den bitre smaken i skallet.

Ta deretter og kok opp 1 dl vann med sukkeret, og ha i skallet. La koke til sukkerlaken en kokt inn, og skallet ser nesten gjennomsiktig ut. Ikke kok på for høy temperatur, for da blir det brunt og stivt (vi vil ikke ha skallet karamellisert, men kandisert!). Legg skallet utover bakepapir, og rull deretter i melis.

Kilde: ”Old Fashioned Candy Recipes” Bear Wallow Books, 1986.
Til tørk
Ferdig

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar