Søk i denne bloggen

søndag 12. mai 2013

Restesyltetøy


Hvis frukten er litt overmoden eller man innser at man ikke rekker å spise alt før den blir dårlig kan man lage syltetøy av den. For eksempel, før man reiser på ferie kan man ta all frukten man ikke har spist opp og koke syltetøy på den. Syltetøy holder seg mye lenger. Selv om eplene er litt melne eller pærene litt bløte er de fremdeles veldig gode i syltetøy. Brune flekker skjæres bort. All frukt og all slags bær kan brukes, men ikke bruk frukt som har gjæret, noe jeg av og til opplever at ananas og melon gjør.

I dette syltetøyet har jeg brukt:
2 pærer
3 epler
1/2 ananas
1 kiwi
100 g sukker
1/2 pakke syltepulver

Overmoden frukt er veldig søt, og man trenger strengt tatt ikke tilsette sukker en gang. Bruk bare syltepulver for at det skal holde seg bedre. Man kan gjerne også ha i en hel kanelstang, vaniljefrø eller en hel stjerneanis for å gi ekstra smak på syltetøyet.

Skrell og skjær frukten i mindre biter. Ha i en gryte sammen med ørlite vann i bunnen av gryte. Kok opp og la koke til all frukten er mør. Skum av hvis nødvendig. Ta gryten fra platen når syltetøyet er kokt. Rør i sukker iblandet syltepulver, eller bare syltepulver. Hell syltetøyet på rene varme glass, og avkjøl.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar