Søk i denne bloggen

torsdag 28. mars 2013

Påskekake med appelsingelé og sjokoladelokk

Påsken er her og vi feirer med deilig påskekake med appelsingelé og sjokoladetrekk. Deilig, florlett bunn, frisk, myk gelé og mørkt, sprøtt sjokoladelokk. Mye likt en Jaffa cake. Én svær Jaffa cake ble dette. Nam!! Nydelig påskedessert.

Utseendemessig ikke akkurat storsuksess. Men men, den smakte fortreffelig. Sjokolade og appelsin hører påsken til og passer utmerket sammen.

Sukkerbunn:
3 egg
1,5 dl sukker
1 dl potetmel
0,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Jeg valgte å legge kaken opp ned før jeg tok på geleen

Forvarm ovnen til 180 grader. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker, og bland det i eggedosisen med en slikkepott. Ha røren i en smurt springform, og stek 30 min. Når kaken er ferdig hvelves den på en rist og avkjøles opp ned.

Appelsingelé:
6 dl appelsinsaft, enten ferskpresset eller jus
1 ss sukker hvis ønskelig
7 plater gelatin


Hvis man presser appelsinsaften selv kan man smake til med litt sukker hvis man ønsker. Legg gelatinplater i bløt. Kok opp appelsinsaft og sukker og skum av. Rør i gelatinplater. Sett til avkjøling.

Når kaken er avkjølt må man bygge opp langs kanten med ren papp, aluminiumsfolie eller noe annet. Denne forskalingen forhindrer at geleen renner ned langs kanten på kaken. Dynk først kaken med noen spiseskjeer gelé før den begynner å stivne. Vent med å helle geleen over kaken før den er ganske stiv, men fremdeles mulig å helle (jeg var for utålmodig og satte geleen i fryseren for avkjøling. Da ble den fort veldig stiv. Den kan smeltes igjen hvis man ønsker, eller bare fordele den utover kaken slik den er). Sett kaken kaldt til geleen er helt stiv.


Sjokoladelokk:
150 g mørk sjokolade, 70 %
2 ss sterk kaffe
50 g smør
2 dl melis

Smelt sjokolade og smør over vannbad. Tilsett kaffe. Sikt i melis og rør godt til en glatt krem. Fordel kremen over gelélokket mens den ennå er lunken. Sett til avkjøling. Når kremen har stivnet tas forskalingen av.

Riktig god påske alle sammen!!
1 kommentar: