Søk i denne bloggen

søndag 17. mars 2013

Vaniljekake med jordbærmousse


Minstemann i huset og vår alles Solstråle har allerede blitt 4 år. Når man feirer barnebursdag liker jeg å komponere en kake som er god på smak som både voksne og barn liker, samtidig som den skal være fin å se på for barna. Sterke farger appellerer, og jeg liker litt lag på lag-pynt. Vaniljekake med jordbærmousse er frisk og søt og mektig på en gang. En veldig god kake som jeg virkelig koste meg med da jeg lagde.


Jordbærmousse:
250 g jordbær (frosne er ok)
125 g sukker
Skallet av 1 lime
3 plater gelatin
½ dl kokende vann
1,5 dl kremfløte

Hvis man bruker ferske jordbær må de skjæres i 2 eller fire. Tilsett også ½ dl vann og rør dem med sukker til alt sukkeret er oppløst. Er bærene frosne røres tinte bær og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett skallet av 1 lime.

La gelatin ligge i kaldt vann i 5 min. Knip utav vannet og løs bladene opp i ½ dl kokende vann. Hell gelatinen i jordbærene i en tynn stråle mens man rører hele tiden. Bland godt og sett kaldt til geleen er halvstiv, ca 2 timer.

Pisk kremfløte til det dannes myke topper. Pisk kremfløte og jordbærgele sammen til luftig mousse.

Vaniljekake:
90 g smør
3,5 dl sukker
3 store egg
1 ss vaniljeekstrakt
5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2,5 dl melk

Smør og sukker røres hvitt. Ha i ett og ett egg om gangen og rør godt mellom hvert. Ha i vanilje, og deretter vekselvis melk og mel. Stek kaken i forvarmet ovn på 165 grader i ca 1 time. Stikk i kaken for å se om den er gjennomstekt.

La kaken avkjøles i formen på rist. Når kaken er avkjølt deles den i tre deler. Pisk en halv eggehvite med 1-2 dl melis til man får en stiv masse. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ytterst langs kanten på det underste laget av kaken. Dette er for å forhindre at fyllet renner ut. Legg godt med jordbærmousse på kaken og legg på det midterste laget. Gjenta med kanten og mousse, og legg på lokket.


Lag en enkel smørkrem av ca 100 g mykt smør som røres med 2-3 dl melis og 1 ts vaniljeekstrakt. Denne smøres på toppen og sidene av kaken for at marsipanlaget utenpå skal festes godt. Legg på et lokk av marsipan eller fondant i ønskede farger. De små lollipoppene på kaken er laget av hvit marsipan på en coctailpinne, pyntet med grønne marsipanblomster. Den enkleste måten å lime lag av marsipan eller fondnant på hverandre er med litt vann.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar