Søk i denne bloggen

søndag 5. august 2012

Marinert blomkål

Nå er det den norske blomkålen som finnes i butikkene. Søt og sprø blomkål som smaker veldig godt slik den er, helt naturell eller bare lettkokt. Har man lyst å gjøre noe annet med den kan man gjerne marinere blomkålen. Marinert blomkål står seg mange dager i kjøleskap og er veldig godt grilltilbehør.


Jeg tilberedte blomkålen på hytten vår uten tilgang til altfor mange ingredienser til marinaden. Jeg brukte derfor oljen som soltørkede tomater lå i. Kjempegodt, søtt, så det fremhevde sødmen i blomkålen. Man kan også bruke extra virgin olivenolje og smaksette med det man ønsker.

Man trenger:
2 små eller 1 stor blomkål
1 liten rød løk
ca 1/2 glass soltørkede tomater med olje
1 ss balsamico
salt og pepper
kajennepepper
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts hvitløkspulver
oliven

Blomkål skjæres i passende buketter. Kok opp saltet vann. Når det fosskoker has blomkålbukettene i. Kok opp og la koke i 2 minutter. Hell av og skyll blomkålen i kaldt vann. La renne godt av.

Skjær løk i tynne strimler. Bland sammen resten av ingrediensene, utenom oliven, til en marinade. Smak til etter eget ønske med salt og pepper. Når blomkålen er kald og godt avrent blandes den først med løk. Hell så over marinade og bland godt slik at alle bukettene har marinade på seg. Bland til slutt i oliven. La marinere i kjøleskap i 2 timer eller opp til to døgn. Vend på blomkålen av og til.


Her servert sammen med grillet svinebiff og hjemmelaget potetsalat.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar