Søk i denne bloggen

mandag 6. august 2012

Bringebærkake

Nå er det høysesong for norske bringebær. Løp og kjøp! Eller ut og plukk! Vi har mye villbringebær rundt huset, og har plukket i to uker nå. Det kommer bare flere og flere, så vi gir oss ikke. De fleste havner i fryseren til gode dessertsauser, iser og kaker til vinteren. Måtte allikevel lage god kaffemat i helgen, og det ble denne bringebærkaken.3 egg
2,5 dl sukker
200 g romtemperert smør
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt eller -sukker
1 sitron
ca 3-4 dl bringebær
melis og vann/sitronsaft til glasur

Legg noen fine bringebær til sides til pynt. Skrubb sitronen i godt varmt vann og tørk den. Riv det ytterste gule av skallet og press utav saften. Legg til sides.

Mykt smør og sukker røres hvitt og luftig. Pisk i ett og ett egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Ha i mel, bakepulver, vanilje, sitronskall og -saft. Virker rører for fast kan man tilsette litt melk eller fløte.

Ha 1-2 ss melis på bringebærene og bland forsiktig. Bland bærene forsiktig i kakerøren. En brødform smøres godt og drysses med mel eller semulegryn. Ha i røren og bak i forvarmet ovn på 175 grader i ca 45-60 minutter. Stikk i kaken for å se om den er ferdig, før den avkjøles på rist i formen.

Når den er avkjølt hvelves kaken på et serveringsfat. Lag melisglasur av melis, vann og eventuelt litt sitronsaft. Ha på kaken og pynt med bringebær. Denne kaken holder seg saftig i mange dager. Oppbevares gjerne i kjøleskap, men bør serveres ved romtemperatur.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar