Søk i denne bloggen

fredag 2. januar 2015

Stekt Salma med hot soyasaus


Vi har et helt flunkende nytt år foran oss. HURRA!! Uante muligheter og blanke ark. Jeg begynner med en utrolig god og enkel middag. Mild fisk og ris med salt og sterk soyasaus. Herlig! Lag et godt år alle sammen!

 
Hot soyasaus

2 cm fersk ingefær

1 fedd hvitløk

1 chilipepper eller 1 ts chilipasta

Peanøttolje

3 vårløk

2 ss salt soyasaus

1 ss søt søyasaus

1-2 dl vann

Saften av ½ sitron

 

Riv ingefær og hvitløk og finhakk chili. Bruk så mye chili som humøret tillater! Fres alt i noen spiseskjeer peanøttolje til det lukter herlig i hele kjøkkenet. Ha i vårløk og fres litt til. Ha i soyasaus, vann og sitronsaft. Kok opp og la smakene trekke i 5-10 min. Smak til balansen mellom salt soya og sitronsaft. Ha eventuelt i litt mer vann hvis det er for salt.



Beregn ca 150 g fisk per person. Laksen stekes i store stykker på middels varme i ca 3 min på hver side. Pensle på saus under stekingen. Vi ønsker å beholde en rå kjerne i fisken. Er det veldig tykke stykker kan de stekes videre i ovn på 100 grader i ca 10 min bare for å få fisken gjennomvarm.

 

Server fisk med saus, ris og lettkokte grønnsaker.  

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar