Søk i denne bloggen

lørdag 17. januar 2015

Sjokoladekake med kjeksbunn

Selv om vi er i januar drister jeg meg til å legge ut et innlegg om en sjokoladebombe. Vi elsker jo sjokolade hele året! Dette er en mektig sjokoladekake som man nok spiser et lite stykke av. Den er derfor perfekt til et stort selskap. Bunnen er en ordinær kjeksbunn men med tilsatt kransekakemasse. Fyllet er med sjokoladeganache og kaken er toppet med nøtter og tørkede bær, samt litt flaksalt. Kaken passer fint til jul, men synes den fortjener oppmerksomhet hele vinteren.


Bunn:
150 g smør
1 pk Bixit- eller Digestivekjeks
1/2 pk ferdig kransekakemasse (ca 250 g)

Knus kjeksene. Smuldre kransekakemassen sammen med kjeksene og bland godt. Smelt smør og bland i. Trykk bunnen ut i en kakeform. Avkjøl til bunnen har stivnet, noen timer i kjøleskapet.

Sjokoladefyll:
400 g mørk sjokolade
3 dl kremfløte
100 g smør
1 vaniljestang
75 g sukker

Topping: nøtter, tørkede bær og flaksalt.

Splitt vaniljetangen på langs og skrap utav frøene. Ha fløte i en kasserolle sammen med sukker, vaniljefrøene og hele stangen. Kok opp og ta bort fra varmen. La stå i 15 min. Fjern vaniljestangen. Varm opp fløten igjen og smelt smøret i fløten. Hakk sjokoladen og smelt den i fløte og smør.

Hell sjokoladeblandingen over den avkjølte bunnen. Dryss over et tynt lag flaksalt. Ha også på grovhakkende nøtter og tørkede bær. Bruk det man liker selv. Jeg brukte:
·        cashewnøtter
·        pistasjnøtter      
·        valnøtter
·        tranebær
·        blåbær
·        frysetørkede solbær

La sjokoladefyllet stivne noen timer i kjøleskap, gjerne natten over. Kaken bør tas ut av kjøleskap og stå noen timer i romtemperatur før den serveres. Serveres best med en syrlig bringebærsaus ved siden av.  Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar