Nå er
aspargessesongen endelig begynt. Jeg har kjøpt asparges på fantastiske Storegården på Ask. Helt økologisk og temmelig kortreist. Ferskt er det også. Jeg hentet denne
aspargesen samme dag som jeg brukte den. Jeg kjøpte også egg og jordskokk. Her
er hva jeg laget av asparges og jordskokk i fjor: Stekt fisk med jordskokk og asparges.
I år ville jeg
også benytte meg av de gode, ferske eggene i en middag, og bestemte meg for å
lage en god pai med asparges og bacon. Dagsfersk asparges som dette trengs ikke
kokes på forhånd. Den er også deilig og søt, og minner litt om sukkererter når
den spises rå. De aller fleste søtstoffene i fersk asparges forsvinner i løpet
av et døgn, og den er dermed mye søtere enn den man får i butikken.
Jeg lagde en
langpannepai, ca 25*35 cm i størrelse. Jeg brukte sprøstekt bacon sammen med
asparges, men spekeskinke er også godt. Du trenger til paiskallet:
150 g kaldt
smør
300 g
hvetemel
ca 1 dl
isvann
Skjær smøret
i terninger. Smuldre smøret sammen med melet, gjerne i en food processor. Ha i vann og bland fort sammen. Pakk deigen i plast
og la hvile i kjøleskap i minst en halv time.
Forvarm
ovnen til 150 grader. Kjevle ut deigen og ha den i smurt form. Prikk i deigen
med en gaffel. Legg et bakepapir over deigen og hell over erter. Dette for at
deigen ikke skal blåse seg opp under forstekingen. Forstek paiskallet i 15 minutter.
Fyll:
Ca 200 g
asparges
100 g bacon
4
mellomstore egg
2 dl fløte
50 g revet
ost
salt og
pepper
Sprøstek
bacon. Pisk eggene med fløte, salt og pepper. To bort ertene og bakepapiret fra
det forstekte paiskallet. Fordel bacon i paiskallet, og hell over eggeblandingen.
Vask aspargesen og legg den i eggeblandingen. Ha revet ost på toppen. Stek
paien på 200 grader i ca 20 minutter. La hvile 5-10 min før paien skjæres opp
og serveres.
Det ser og høres innmari godt ut! :-)
SvarSlettTusen takk!!
Slett