Litt på etterskudd kommer oppskriften
fra Coop-kalenderen for september måned. Det passet oss egentlig
veldig bra å spise lammegryte denne helgen da høstværet angrep oss
for fullt. Vind, regn, blader i alle slags farger og mørke kvelder.
Det gjør ingenting når man kan koke lammegryte som gir
forventningsfulle dufter i flere timer, og som virkelig innfrir når
maten står på bordet.
Oppskriften er hentet fra
Coop-kalenderen 2013 der 12 matbloggere har bidradd med hver sin
måned. Jeg har laget alle oppskriften frem til nå og blogget om
det. Denne gangen kommer oppskriften fra bloggen
litentanketank.blogspot.no. Oppskriften finnes også her: https://coop.no/tips-og-rad/mat-og-oppskrifter/oppskriftene/lammegryte-med-snofrisk-og-sopp/
coop.no |
Til 4 personer:
2 kg lammekjøtt
2 håndfuller
sopp (brukte kantareller)
1 boks
hermetiske tomater
3 dl hvitvin
1 kinesisk
hvitløk
Fersk timian og
rosmarin
2 rødløk
3 gulrøtter
1 pk Snøfrisk
salt og pepper
6 tomater
olivenolje
Brun kjøttet på
begge sider. Legg over i en ildfast gryte. Surr samtidig sopp i litt
smør og legg over i gryten sammen med kjøttet. Salte og pepre
mellom lagene. Hell over en boks tomater og fyll på med hvitvin.
Sørg for at alt kjøttet er dekket. Ha i hakket hvitløk, urter og
Snøfrisk og bland godt. Gi alt et oppkok og sett i ovn på 125
grader i 1 ½ time.
Skjær tomater i
to og sett dem på et stekebrett med snittsiden opp. Krydre med salt
og pepper og hell over litt olivenolje. Bak tomatene i ovnene sammen
med gryten.
Skrell gulrøtter
og skjær i biter. Skjær løk i ringer eller tynne båter. Surr
gulrøtter og løk i litt smør, og bland i gryten etter halvannen
time. La gryten stå i ovnen enda et par timer til kjøttet løsner
fra beinet. Før servering røres de stekte tomatene forsiktig i
gryten.
Server med
nykokte poteter. Disse kan gjerne få et lag med smør, timian og
rosmarin. Herlig!
La høsten komme! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar