Mine
assosiasjoner til ordet «Kashmir» er silkemyke stoffer i
orientalske farger. En Kashmirsuppe skal dermed også være av
silkemyk konsistens med orientalsk aroma av deilige krydder. Raske
Retters kryddermiks «Kashmir» har akkurat den perfekte blandingen.
Kryddermiksen består av to kryddermiksposer som tilsettes retten i
to trinn. Den er dessuten økologisk og ikke tilsatt smaksforsterkere eller konserveringsmiddel.
I
Matbloggsentralens utfordring med kryddermiks fra Raske Retter er vi
blitt bedt om å tenke nytt når man skal lage raske hverdagsretter.
Denne suppen er vegetarisk og tilberedes på ca 30 minutter. Dessuten
smaker den kjempegodt! Stem gjerne på mitt bidrag i perioden 1.-3.
november. For mer info: matbloggsentralen.no
Til 2 personer:
250 g gulrøtter
150 g squash
½ løk
1 pk Kashmir
kryddermiks
8 dl usaltet
grønnsakskraft eller vann
1 ss Creme
fraiche
Skrell og hakk
løk. Skrell gulrøtter og squash og skjær i terninger.
Begynn med
kryddermiks trinn 1. Bland kryddermiks med olje i en kald
strekepanne. Varm opp mens man rører. Ha i løk, gulrøtter og
squash og fres på middels varme i ca 5 minutter.
Skulle ønske man kunne formidle lukt via bloggen også, for dette luktet himmelsk. |
Tilsett
grunnsakskraft eller vann og kryddermiks trinn 2. Kok opp og la koke
i 10 minutter til grønnsaken er møre. Miks alt sammen til silkemyk
suppe med en stavmikser. Ha i creme fraiche og varm opp igjen. Rør
godt. Tilsett mer salt hvis nødvendig.
Tilbehør: ris og røde linser
½ dl hurtigkokt
ris
½ dl røde
linser
2 dl vann
Samtidig som
suppen koker tilberedes tilbehøret. Kok opp vann med en klype salt.
Skyll ris og linser i kaldt vann. Ha ris og linser i vannet når det
koker. La småkoke i 10 min til alt vannet har kokt inn.
Server suppen
rykende varm med ris og linser i suppen. Ved siden av passer det
utmerket med et nystekt nan-brød.
Denne suppa høres veldig god ut :)
SvarSlettSå bra. Takk!
SvarSlett